Vegan MoFo Day 4 – Curry Vermicelli Soup (GF) | Curry-Vermicelli-Suppe (GF)

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Curry Vermicelli SoupCurry Vermicelli SoupCurry Vermicelli Soup

[deutsche Version]

I like curry. One could even say I love curry. I have made curry-spiced dishes here and here (and lots more that didn´t make it on my blog). But this one did. I had just arrived in a new place and used the spices I found in the cupboard, so feel free to do the same :) I know it looks like a long list, but you don´t have to use everything that I used. Use what you like, or have in your cupboard. Get inspired. Get creative :)

Curry Vermicelli Soup (GF)

  • gluten-free rice vermicelli
  • carrot
  • cauliflower including stem
  • thyme*
  • marjoram*
  • coriander*
  • lemonbalm*
  • celery leaves*
  • 2 cloves of garlic (we had them pickled in oil)
  • fresh ginger

* these we had in the garden. Always use fresh herbs, if you can. It makes a world of a difference.

- spices

  • chilli
  • onion seeds
  • mustard seeds
  • cumin
  • curry powder
  • salt
  • pepper
  • some apricot jam
  • some ketchup
  • some peanut butter
  • apple cider vinegar, at the end

Cut the vegetables. By the way, I always use as much of the vegetable as possible. Stems, leaves, etc I just cut smaller than the other parts and throw them in a bit earlier, so they get softer. Cook the vegetables and vermicelli. They cook very fast, so if you want the vegetables to be softer, you need to cook them separately, or longer than the vermicelli. But I like mine very crunchy. Cut the herbs as finely as possible, then add to the vermicellis and vegetables. Add spices to taste (if you use as many different spices as I did, be sure to only use small amounts of each spice. You want it to be mild, and balanced, so that nothing is too overpowering). Stir to combine. Garnish with fresh herbs and sesame seeds (optional). Done :)

_______________________________

Ich mag Curry. Man könnte sogar sagen, ich liebe Curry. Mit Curry gewürzte Gerichte habe ich schon hier und hier gemacht (und viele mehr, die nicht auf meinem Blog sind). Dieses aber schon. Ich war gerade an einem neuen Ort angekommen und hab die Gewürze genommen, die ich im Schrank hatte, könnt ihr also auch machen :) Ich weiß, die Liste sieht sehr lang aus, aber ihr müsst nicht alles nehmen, was ich verwendet hab. Nehmt was ihr mögt, oder was im Schrank ist. Lasst euch inspirieren. Werdet kreativ :)

Curry Vermicelli Suppe (GF)

  • glutenfreie Reis-Vermicelli
  • Möhre
  • Blumenkohl (mit Stiel)
  • Thymian*
  • Majoran*
  • Koriander*
  • Zitronenmelisse*
  • Sellerie-Blätter*
  • 2 Knoblauchzehen (ich hatte in Öl eingelegte)
  • frischer Ingwer

* hatten wir im Garten. Benutzt frische Kräuter, wenn ihr könnt. Es macht wirklich einen Unterschied.

- Gewürze

  • Chili
  • Zwiebelsamen
  • Senfkörner
  • Kreuzkümmel
  • Currypulver
  • Salz
  • Pfeffer
  • etwas Aprikosenmarmelade
  • etwas Ketchup
  • etwas Erdnussbutter
  • Apfelessig, zum Schluss

Schneide das Gemüse. Übrigens verwende ich von Gemüse immer so viel wie möglich. Stiele, Blätter, etc schneide ich einfach etwas kleiner als den Rest und tue sie etwas eher ins Kochwasser, damit sie weicher werden. Koche das Gemüse und die Vermicelli. Diese kochen recht schnell, wenn das Gemüse weicher sein soll, könnt ihr es separat kochen, oder länger als die Vermicelli. Aber ich mag Gemüse knackig. Schneide die Kräuter so fein wie möglich, dann füge sie zu den Vermicellis und dem Gemüse hinzu. Gewürze nach Geschmack (wenn ihr die Gewürze nehmt, die ich genommen habe, nehmt nur kleine Mengen der einzelnen Gewürze. Es sollte mild und ausgewogen sein, so dass nichts die anderen Gewürze zu sehr übertönt). Alles umrühren. Mit Kräutern und Sesamkernen dekorieren (optional). Fertig :)

10 thoughts on “Vegan MoFo Day 4 – Curry Vermicelli Soup (GF) | Curry-Vermicelli-Suppe (GF)

  1. Vielen Dank für dieses Rezept! This is JUST like a dish that I used to have at my favourite Thai restaurant until I learned that they include all sorts of sneaky fish products in their version. I have been missing it, but didn’t know where to start to replicate it. Can’t wait to make this one, THANK YOU!

  2. Ahh, I have all of the same ingredients in my kitchen garden. I love curry so, so much, but my husband does not. How this wasn’t apparent before we married is beyond me. . . anyway, maybe your soup will help ease him towards the light. :)

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