Vegan MoFo Day 3 – Quinoa Banana Cherry Loaf (GF) | Quinoa-Bananen-Kirsch-Kuchen (GF)

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[deutsche Version]

I had some quinoa flour, and a banana, so I wanted to make banana bread. I also added some pitted cherries, because I had a glass of them in the fridge (again, optional, but recommended🙂 ) so good. Feel free to use other fruits or fruit juices (orange is also nice). Technically you´re supposed to let it cool completely before slicing, but I´m gonna tell you to try it while it is warm… it is divine. Add some vegan ice cream and you have yourself an awesome dessert.

Quinoa Banana Cherry Loaf (GF) – after this recipe

  • 100 g (1 cup) Quinoa Flour
  • 100 g brown sugar (middle between 1/3 and 1/2 cup)
  • 2 tsp baking powder
  • 1 banana
  • 4 tbsp oil
  • ¼ cup cherry juice (or other fruit juice)
  • 1 cup cherries, pitted (optional)
  • 1-2 tsp cinnamon

Preheat your oven to 350°F (180°C) and grease a cake pan. Mix together the flour, sugar, cinnamon and baking powder. In another bowl finely mash the banana (or use a blender) then beat in the oil. Add the cherry juice and stir until combined. Pour the wet into the dry ingredients and stir until combined (do not overmix). Carefully stir in the cherries, pour into prepared cake pan and bake for 45-50 min. Let it sit in the pan for about 15 minutes, then let cool on a cooling rack… or eat warm. Go on, you know you want to😛

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Ich hatte Quinoa-Mehl, und eine Banane, also war es Zeit für einen Bananenkuchen. Ich machte ihn mit entkernten Kirschen, weil ich ein Glas im Kühlschrank hatte (optional, aber empfohlen🙂 ) so lecker. Ihr könnt gern andere Früchte oder Fruchtsäfte nehmen (z.B. Orange). Normalerweise sollte man Kuchen abkühlen lassen, bevor man ihn schneidet, aber ich sage euch: probiert ihn warm… er ist göttlich. Mit einer Kugel veganer Eiscreme wird es noch besser.

Quinoa-Bananen-Kirsch-Kuchen (GF) – nach diesem Rezept

  • 100 g (1 cup) Quinoa-Mehl
  • 100 g brauner Zucker (Mitte zwischen 1/3 und 1/2 cup)
  • 2 TL Backpulver
  • 1 Banane
  • 4 EL Öl
  • ¼ cup Kirschsaft (oder anderen Fruchtsaft)
  • 1 cup Kirschen, entkernt (optional)
  • 1-2 TL Zimt

Heize den Ofen auf 350°F (180°C) vor und fette eine Kuchenform ein. Vermische Mehl, Zucker, Zimt und Backpulver. In einer anderen Schüssel zerdrücke die Banane so fein wie möglich (oder verwende einen Mixer), dann füge das Öl hinzu (verrühre alles), und dann den Kirschsaft. Gib die nassen in die trockenen Zutaten und vermische es (nicht zuviel mixen). Als letztes gib die Kirschen hinzu und rühre sie vorsichtig unter. Gib den Teig in die vorbereitete Backform und backe ihn für 45-50 min. Lass ihn in der Form für etwa 15 min, dann lass ihn auf einem Gitter abkühlen… oder iss ihn warm. Na los, du willst es doch auch😛

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