Brownie Peanut Butter Truffles | Brownie-Erdnussbutter-Trüffel

Brownie Peanut Butter Truffles | Brownie-Erdnussbutter-Trüffel Brownie Peanut Butter Truffles | Brownie-Erdnussbutter-TrüffelBrownie Peanut Butter Truffles | Brownie-Erdnussbutter-Trüffel Brownie Peanut Butter Truffles | Brownie-Erdnussbutter-Trüffel

[deutsche Version]

So I had this great idea. I take a brownie recipe and bake it in muffin cups. That way it´s more portable, more cute, and – if baked for the right amount of time – with a gooey, creamy centre. Fast forward to the baking, the dough rises so much it spills out, burns at the sides and is raw in the middle. Alright, I think, just fill the muffin cases with less dough. Exactly the same thing happens😦 so, don´t do that.

But not being one to easily throw things away, I do what I always do when a cake doesn´t work out like it´s supposed to: make cake truffles (only if there is a texture problem though. The taste has to be great. If it tastes bad, nothing can fix that).

So I scraped out the half-baked dough from the muffin cases, added some peanut buttercream I had leftover from my boyfriends birthday monster cake. Rolled it into little balls. Dipped in chocolate (iChoc milkless). The recipes I used were: Orange Hazelnut Brownie and Peanut Buttercream. You don´t necessarily have to make truffles, those recipes are great as they are. I just wanted to show you that cake fails can often be rescued🙂

Daily MOFO Favs!

Best Ever Burgers / walkstalksandeats
The 10-minute soba bowl / flickingthevs
Red’s Mushroom Risotto / myapologiesforthenovel
How to make easy paper bag popcorn / nospringchickpea
Vegan Avgolemono – Greek Easter lemon soup / gggiraffe

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Ich hatte eine tolle Idee. Nimm ein Brownierezept und backe es in Muffinförmchen. So sind sie transportabler, niedlicher, und haben – mit der richtigen Backzeit – eine halb-flüssige, cremige Mitte. So weit, so gut. Allerdings gingen sie so sehr auf, dass sie über die Ränder hinausliefen, dort verbrannten und innen immer noch nicht durch waren. Nagut, denke ich mir, dann muss ich einfach weniger Teig in die Förmchen füllen. Aber leider passierte genau das Gleiche. Also doch nicht so eine tolle Idee.

Aber weil ich ungern Sachen wegwerfe, habe ich das gemacht, was ich immer tue, wenn ein Kuchen nicht so klappt, wie er soll: Kuchentrüffel. (Das geht aber nur, wenn es ein Problem mit der Konsistenz gibt. Der Geschmack muss gut sein. Wenn er verbrannt ist oder anderweitig nicht schmeckt, kann man das nicht mehr retten).

Also habe ich den halb-gebackenen Teig aus den Muffinförmchen gekratzt, und mit etwas Erdnuss-Buttercreme vermischt, die ich noch von der Monster-Geburtstagstorte übrig hatte. Kleine Bällchen geformt, und mit Schokolade (iChoc milkless) überzogen. Die Rezepte: Orangen-Haselnuss-Brownie und Erdnuss-Buttercreme. Ihr müsst daraus nicht zwingend Trüffel machen, die Rezepte sind auch einfach so gut. Ich wollte nur zeigen, dass man Kuchen-Missgeschicke oft retten kann🙂

Tägliche MOFO Lieblinge!

Best Ever Burgers / walkstalksandeats
The 10-minute soba bowl / flickingthevs
Red’s Mushroom Risotto / myapologiesforthenovel
How to make easy paper bag popcorn / nospringchickpea
Vegan Avgolemono – Greek Easter lemon soup / gggiraffe

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