Pink Cabbage Salad | Rosa Krautsalat

Pink Cabbage Salad | Pinker WeißkrautsalatPink Cabbage Salad | Pinker Weißkrautsalat

[deutsche Version]

Sometimes recipes come to you in strange ways. This one I found as a youtube comment below a video. Don´t remember which video. Doesn´t matter, because it´s a great recipe🙂 It´s simple, no-fuss, no-fancy-ingredients. Just a good old white cabbage salad that´s damn tasty.

The reason it´s pink is simply because I used hibiscus vinegar I had made a while back. Such a pretty vinegar, it was purple, but it was so dark it almost looked black. Of course, any vinegar will work just fine.

Daily MOFO Favs!

BBQ ‘Chicken’ Tacos / msvegan
Vegan Thai Green Curry / justbloggs
Roasted Ginger and Coconut Soup / olivesfordinner
Tofu Ricotta Vegan Pasta Shells with Red Sauce / earthpicnic

White Cabbage Salad

Cut (or grate) white cabbage, massage with salt and let sit for an hour.

Add half a cup of vinegar, 4 tbsp sugar, 2 tbsp oil to a pot and bring to a boil. Add to the cabbage. Stir until combined, let sit for another hour, then eat.

_______________________________

Manchmal kommen Rezepte aus unerwarteten Quellen. Dieses war ein Kommentar unter einem Youtube-Video. Ich weiß nicht mehr, welches Video. Es ist auch egal, denn es ist ein tolles Rezept🙂 Es ist einfach, unkomplizert, ohne spezielle Zutaten. Einfach nur ein superleckerer Krautsalat.

Und er ist rosa, weil ich selbstgemachten Hibiskus-Essig verwendet habe. Eine schöne Flasche war das, mit dunkelviolettem Essig, der schon fast schwarz aussah. Aber es geht natürlich auch jeder andere Essig.

Tägliche MOFO Lieblinge!

BBQ ‘Chicken’ Tacos / msvegan
Vegan Thai Green Curry / justbloggs
Roasted Ginger and Coconut Soup / olivesfordinner
Tofu Ricotta Vegan Pasta Shells with Red Sauce / earthpicnic

Weißkrautsalat

Weißkohl nicht zu fein hobeln, salzen, kneten, und eine Stunde ruhen lassen.

Eine halbe Tasse Essig, 4 Esslöffel Zucker, 2 Esslöffel Öl aufkochen lassen, über das Kraut gießen. Alles vermengen und nochmal eine Stunde ruhenlassen, dann essen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s