Camembert Lingonberry Toast | Camembert-Preiselbeer-Toast

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[deutsche Version]

Today it´s less of a recipe, and more of a recommendation. What you see is my new favourite sandwich: Toasted bread, a few slices of vegan camembert and homemade warm lingonberry sauce. Creamy, crunchy, sweet, sour… just divine.

The bread is by Schär, who make the best glutenfree bread imo. The camembert is the Happy White by Happy-Cheeze – Glücksküche. It´s smooth, soft, and complete with an actual mould crust!🙂 It is very expensive. But it doesnt just come close to Camembert, it is the best one out there.

Then you have the lingonberry sauce, which is so simple to make: frozen lingonberrys, some water, and sugar to taste. Boil until the berrys have broken up a bit and the sugar is melted. How much sugar you want depends on your taste – lingonberrys are sour and bitter, so you need the sugar to counteract it. Or just buy it pre-made. Enjoy!🙂

Daily MOFO Favs!

Vegan Pavlova / justbloggs
Afghan Biscuits / walkstalksandeats
Lettuce Tempeh Cups / chunkyonchia
Aussie-inspired beetroot burgers / flickingthevs
Chocolate lovers medieval castle cake / gggiraffe

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Heute gibt es kein Rezept, aber dafür eine Empfehlung. Auf den Bildern seht ihr meine neue Lieblingsschnitte: Getoastetes Brot, ein Paar Streifen veganen Camembert und selbstgemachte warme Preiselbeersauce. Cremig, knusprig, süß, sauer… einfach toll.

Das Brot ist von Schär, die meiner Meinung nach das beste glutenfreie Brot machen. Der Camembert ist der Happy White von Happy Cheeze – Glücksküche. Er ist weich, cremig, und hat sogar eine echte Schimmelkruste!🙂 Er ist leider sehr teuer. Aber er ist nicht nur Camembert-ähnlich, sondern der absolut Beste, den es gibt.

Und dann die Preiselbeersauce, die sehr leicht herzustellen ist: gefrorene Preiselbeeren, etwas Wasser und Zucker nach Geschmack. Kochen, bis die Beeren größtenteils zerplatzt sind, und der Zucker geschmolzen ist. Wieviel Zucker ihr reintut, ist euch überlassen – Preiselbeeren sind sauer und bitter, sodass man den Zucker braucht, um das auszugleichen. Ansonsten einfach fertig kaufen. Lasst es euch schmecken!🙂

Tägliche MOFO Lieblinge!

Vegan Pavlova / justbloggs
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Lettuce Tempeh Cups / chunkyonchia
Aussie-inspired beetroot burgers / flickingthevs
Chocolate lovers medieval castle cake / gggiraffe

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