New York Cheesecake | Sahniger Käsekuchen

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[deutsche Version]

Do you want a cake recipe that will blow everyones socks off? One that will win everyone over, vegans and omnivores alike? One that you will (probably) dream of after tasting it?

Then youve got it. The best cheesecake I have ever made or tasted. Amazing. Wow. Highly recommended. Creamy, fruity, sweet, smooth… everyone raved about it and it didnt last for longer than 20 mins.

Head over to Vegspinz for the recipe. Below you can find my substitutions🙂

Vegan New York Cheesecake; the absolute best (recipe by Vegspinz)

Substitutions I made:

  • baked it for 20mins longer because it was very liquidy. Will try and  stick to the original baking time next time and see if it makes a difference.
  • used silken tofu instead of firm tofu because, well… I had misread the recipe and somehow remembered silken tofu. Whatever. Worked fine.
  • used Oreos for the crust, because it was the only vegan cookie I could find. Since my family is not glutenfree, it didnt matter. So if you need it to be gf, use vegan glutenfree cookies.
  • My fruit topping was: 1 jar of redcurrant jelly, some water, about 300g frozen fruit, and lemon juice to counteract the cakes sweetness. Cooked until reduced a bit, strained to get the seeds out. About 500g of frozen raspberries on top. I love lots of fruit🙂

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Wollt ihr einen Kuchen, der alle restlos begeistert? Der jeden überzeugt, Veganer wie Omnivoren? Einen, von dem man träumt, sobald man ihn gekostet hat?

Dann habe ich genau das Richtige. Den besten Käsekuchen, den ich je gekostet habe. Mega. Wow. Uneingeschränkt zu empfehlen. Cremig, fruchtig, süß, hat nur Lob eingesammelt und stand nicht länger als 20min auf dem Tisch🙂

Originalrezept gibts bei Vegspinz. Unten stehen meine Änderungen🙂

Veganer New York Cheesecake, der absolut Beste (Rezept von Vegspinz)

Meine Änderungen:

  • 20min länger gebacken, weil er sehr flüssig war. Werd es auch mal kürzer gebacken probieren, um zu sehen, ob es einen Unterschied macht.
  • Habe Seidentofu statt festem Tofu genommen, weil ich mich verlesen hatte^^ hat aber trotzdem super funktioniert.
  • Habe Oreos für den Keksboden genommen, weil es die einzigen veganen Kekse waren, die ich finden konnte. Da meine Familie nicht glutenfrei ist, war das kein Problem. Also wenn es glutenfrei sein soll, eben glutenfreie Kekse dafür nehmen.
  • Fruchtsauce: 1 Glas Johannisbeergelee, etwas Wasser, ca. 300g gefrorenes Obst und Zitronensaft, um die Süße des Kuchen auszugleichen. Gekocht, bis es sämiger war, durch ein Sieb gestrichen um die Samen herauszufiltern. Und dann ca. 500g gefrorene Himbeeren obendrauf. Ich liebe Obst🙂

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