Rice noodle salad | Glasnudelsalat

rice noodle salad rice noodle salad rice noodle salad

[deutsche Version]

So there´s a vegan burger place close to where I live. And its also near and dear to my heart🙂 ever since I discovered it I´ve been recommending it to everyone. And they did a rice noodle salad that was so delicious, I wanted to recreate it at home (they change their menu every so often, so they don´t do it anymore). But I know how to make it for myself now🙂

As with all improvised recipes, I can´t tell you the exact amount of the ingredients. So theres lots of ways to customise it and make it your own. Also it makes a world of a difference to use fresh veggies and herbs🙂 everything in this recipe was fresh, and let me tell you, it was good. You can sub frozen, but I dont think it would be as good. On to the recipe^^

Rice Noodle Salad

  • rice fettuccine
  • green beans
  • cucumber
  • onion
  • red swiss chard
  • spinach
  • arugula
  • coriander
  • peanuts, chopped
  • lime juice
  • spices: nutritional yeast, soy sauce, herb salt/vegetable stock, sweet chili sauce

Cook rice noodles according to instructions on the pack. Cut and fry the onion. Add beans and fry until soft. Spiralise cucumber. Add spices to the pan, season to taste, then turn off the heat. Add cooked fettucine and cucumber to the pan and mix everything. Wash and cut swiss chard, arugula and spinach and arrange on a plate. Add the fettucine & veggie mix from the pan. Decorate with chopped peanuts, fresh coriander and serve with lime wedges.

_______________________________

Bei mir in der Nähe ist ein veganer Burgerladen. Und ich finde ihn toll🙂 seit ich ihn entdeckt habe, habe ich ihn jedem empfohlen (für die Leipziger unter euch: Deli). Sie hatten mal einen Reisnudelsalat, der so lecker war, dass ich ihn zuhause nachmachen wollte. Aber sie wechseln immer mal wieder die Karte, und machen ihn nicht mehr. Wie gut, dass ich ihn jetzt selbermachen kann🙂

Wie mit allen improvisierten Rezepten weiß ich die genauen Mengen nicht mehr. Also kann man ihn so anpassen, wie mans mag. Und wichtig: bei diesem Rezept habe ich ausschließlich frisches Gemüse und Kräuter genommen, und es war sehr lecker🙂 man kann auch TK nehmen, aber dann wird er nicht so gut. Und nun das Rezept^^

Glasnudelsalat, Deli-Style

  • Reisbandnudeln
  • grüne Bohnen
  • Gurke
  • Zwiebel
  • roter Mangold
  • Spinat
  • Rucola
  • Koriander
  • Erdnüsse, gehackt
  • Limettensaft
  • Gewürze: Hefeflocken, Sojasauce, Kräutersalz/Gemüsebrühe, Sweet Chili Sauce

Reisnudeln kochen. Zwiebel schneiden und anbraten. Bohnen dazu, und braten, bis sie weich sind. Gurke spiralschneiden. Gewürze zur Zwiebel-Bohnen-Pfanne dazu (nach Geschmack), dann Herd ausstellen. Gekochte Reisnudeln und Gurke dazu geben, und vermischen. Roten Mangold, Rucola und Spinat waschen, kleinschneiden und auf einen Teller geben. Den Nudel & Gemüsemix aus der Pfanne daraufgeben. Mit gehackten Erdnüssen, frischem Koriander dekorieren und mit Limettenspalten servieren. Guten Appetit🙂

One thought on “Rice noodle salad | Glasnudelsalat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s