Vegan Mofo Day 30 – Chocolate Cherry Cream Cake | Schoko-Kirsch-Sahnetorte

Chocolate Cherry Cream Cake
Chocolate Cherry Cream Cake Chocolate Cherry Cream Cake Chocolate Cherry Cream Cake Chocolate Cherry Cream Cake

[deutsche Version]

Hey everyone🙂 It´s the last day of the vegan mofo and I´ve prepared something very special for you all.

Chocolate Cherry Cream Cake. And that´s it. Good day.

of course, the recipe!🙂

Soft chocolate cake, topped with deep red cherry compote, amazingly fluffy chocolate whipped cream and decorated with white chocolate. Yes, really.

This wouldn´t be a good chocolate cake if I didn´t go by the best recipe I know. It´s the trusty old vegan glutenfree chocolate cake that I found here (and posted about here, here and here🙂 ). It always comes out perfect, and has been the base for many amazing chocolate cakes.

Chocolate Cakerecipe

Cherry compoteready-made or make your own (just make sure it´s not too liquidy, or your cake will be a little messy, albeit delicious. Cherries, water/juice, sugar and starch will work just fine.)

Chocolate Whipped Creamvegan whipping cream (I used Schlagfix), cocoa powder & powdered sugar to taste

White Chocolateoptional, for decoration

_______________________________

Hey ihr Lieben🙂 es ist der letzte Tag des vegan Mofo und ich hab was Besonderes für euch vorbereitet.

Schoko-Kirsch-Sahnetorte. Das wars. Schönen Tag noch.

natürlich, das Rezept!🙂

Weicher Schokoboden, mit dunkelrotem Kirschkompott, wunderbar fluffiger Schokosahne und dekoriert mit weißer Schokolade. Ja, wirklich.

Es wäre kein guter Schokokuchen wenn ich nicht das beste Rezept nehmen würde, was ich kenne. Es ist das gute alte vegane glutenfreie Schokokuchenrezept, das ich hier gefunden habe (und ich habe schon hier, hier und hier darüber gepostet🙂 ). Es klappt einfach immer, und war schon die Grundlage für viele leckere Schokotorten.

SchokobodenRezept

Kirschkompottfertig kaufen oder selber machen (es darf nur nicht zu flüssig sein, sonst wird der Kuchen etwas matschig, wenn auch nicht weniger lecker. Kirschen, Wasser/Saft, Zucker und Stärke, mehr braucht es nicht)

Schokosahne – vegane Schlagsahne (ich habe Schlagfix genommen), Kakaopulver & Puderzucker nach Geschmack

Weiße Schokolade – optional, zur Deko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s