Vegan Mofo Day 9 – Redcurrant Banana Softserve | Johannisbeer-Bananen-Eis

Redcurrant Banana Softserve Redcurrant Banana Softserve Redcurrant Banana Softserve Redcurrant Banana Softserve Redcurrant Banana Softserve
Redcurrant Banana Softserve Redcurrant Banana Softserve

[deutsche Version]

So, summer is almost over here, but I don´t care🙂 I´ve had this recipe in my “to-post-on-the-blog” folder for a while now and I guess its a little late, but here it is.

It´s summer! It´s berry time! I have harvested boxes and boxes from my grandparents garden… lovely black juicy cherries, soft and sweet raspberries, small and cute forest strawberries, vibrantly red and sour redcurrants… I´ve been enjoying all of natures goodness, even more than I always do anyway. Nomnomnom. My aunt always makes jam and jelly from all the produce, and I usually a) eat them raw, b)make them into compote and c) ice cream and d) if I really don´t know what else to do with all the fruit I either make juice or e) freeze the rest. And I just love the colours of fresh berries. And the taste. And the recipe possibilities. And my latest addiction is…

Raspberry banana soft serve! The simplest summer recipe. Frozen banana, freshly picked redcurrants from the garden and a splash of homemade raspberry juice. Adjust desired sweetness by the ratio of fruit and banana and voila! Yummy fruit ice cream in just 1 minute. Only difficulty is that you need to eat it fast before it melts😛 Now if you´ll excuse me, there is a bowl of redcurrant ice cream calling my name…🙂

Raspberry Banana Softserve

  • about 1 cup redcurrants
  • 1 frozen banana
  • some homemade raspberry juice, optional (just to get the blender moving)

Blend. Eat. Done.

_______________________________

Nuja, jetzt ist der Sommer schon fast vorbei, aber das ist mir egal🙂 dieses Rezept liegt schon seit einer Weile im “wird-noch-gepostet”- Ordner und eigentlich ist es schon zu spät, aber hier ist es^^

Sommer! Beerenzeit! Ich habe kistenweise Beeren aus dem Garten von meinen Großeltern gepflückt… leckere schwarze saftige Brombeeren, weiche und süße Himbeeren, kleine und niedliche Walderdbeeren, strahlend rote und saure Johannisbeeren… da genießt man die Vielfalt der Natur, sogar noch mehr als ich es sonst sowieso mache. Nomnomnom. Meine Tante kocht immer Marmelade und Gelee aus den Früchten, und ich a) esse sie meist einfach so, b) koche Kompott, c) mache Eis und d) wenn mir gar nichts mehr einfällt mache ich Saft oder e) friere den Rest ein. Ich liebe einfach die Farben von frischem Obst. Und den Geschmack. Und die vielen Möglichkeiten für Rezepte. Und mein neuester Liebling ist…

Johannisbeer-Bananen-Eis! Das einfachste Sommerrezept. Gefrorene Banane, Johannisbeeren und etwas Himbeersaft. Süße wird mit dem Verhältnis von Banane und Johannisbeere bestimmt. Und es ist fertig in nur einer Minute. Die einzige Schwierigkeit ist, dass man es schnell essen muss, weil es schmilzt😛 und nun entschuldigt mich, da ruft eine Schale Johannisbeereis meinen Namen🙂

Johannisbeer-Bananen-Eis

  • ca. 1 cup Johannisbeeren
  • 1 gefrorene Banane
  • etwas Himbeersaft, optional (nur, damit es sich im Mixer bewegt)

Pürieren. Essen. Fertig.

4 thoughts on “Vegan Mofo Day 9 – Redcurrant Banana Softserve | Johannisbeer-Bananen-Eis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s