Vegan Mofo Day 10 – Hummus & Baba Ghanoush

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[deutsche Version]

Who here loves hummus? I thought so🙂 … now who loves baba ghanoush? Oh you´ve never heard of it? Well, let me introduce to you this humble spread made of eggplant (aubergine). Everybody knows hummus by now, but I feel this one deserves just as much attention. Cause it is awesome. And very simple to make, too. Since I already posted my recipe for hummus sauce, I´ll just post a recipe for baba ghanoush. Everybody has their own hummus recipe anyway🙂

To the daily mofo favs🙂

Vegan Cheesy Roasted Cauliflower – by abracapocus
Gluten Free Chocolate Walnut Cookies – by thegrumpysailor
Mushroom + Chickpea “Sausage” Stuffed Beets – by vegan4one
Khao Tom Mud (Thailändische Klebreisklösschen) – by vegalina
Chocolate Blackcurrant Cake with Marshmallows – by seitanismymotor

Baba Ghanoush

  • 2 eggplants
  • 1 tbsp tahini
  • salt to taste
  • lemon juice (about 1/2 lemon)
  • little bit of red chilli powder
  • olive oil (big glug)

Take the eggplants, and pierce the outside with a fork, until it has lots of holes. Put them in a baking dish and bake at 180°C for about one hour – the outside should be burnt. It makes for a lovely roasted flavour, and the insides will be very soft. Cut them in half, and scrape out the “flesh” with a spoon. Add this and the rest of the ingredients to a blender and puree. Adjust spices to taste.

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Wer liebt Hummus? Dachte ich mir🙂 … und wer liebt Baba Ghanoush? Oh, ihr habt noch nie davon gehört? Dann lasst mich euch diesen leckeren Aufstrich aus Auberginen vorstellen. Jeder kennt inzwischen Hummus, aber ich finde, dieser Aufstrich verdient genau so viel Aufmerksamkeit. Weil er lecker ist. Und sehr einfach herzustellen. Da ich vor kurzem erst ein Rezept für Hummus-Sauce gepostet habe, gibt es heute das Rezept für Baba Ghanoush. Jeder hat eh sein persönliches Hummus-Rezept🙂

Und die täglichen Mofo-Favoriten!

Vegan Cheesy Roasted Cauliflower – by abracapocus
Gluten Free Chocolate Walnut Cookies – by thegrumpysailor
Mushroom + Chickpea “Sausage” Stuffed Beets – by vegan4one
Khao Tom Mud (Thailändische Klebreisklösschen) – by vegalina
Chocolate Blackcurrant Cake with Marshmallows – by seitanismymotor

Baba Ghanoush

  • 2 Auberginen
  • 1 EL Tahin
  • Salz nach Geschmack
  • Zitronensaft (ca. 1/2 Zitrone)
  • etwas rotes Chilipulver
  • Olivenöl

Zerstich mit einer Gabel die Außenhülle der Auberginen, sodass sie ganz viele Löcher hat. Lege sie in eine Backform und backe sie bei 180°C für etwa eine Stunde – sie sollte von außen verbrannt sein. Das erzeugt leckere Röstaromen, und innen ist es dann sehr weich. Schneide sie in zwei Teile und kratze mit einem Löffel das Fleisch heraus. Gib dieses und den Rest der Zutaten in einen Mixer und püriere alles. Gewürze nach Geschmack anpassen.

2 thoughts on “Vegan Mofo Day 10 – Hummus & Baba Ghanoush

  1. Beides liebe ich sehr. Meine palästinenische Nachbarin schwört darauf, die Aubergine nach dem Backen einzufrieren und erst später zu verarbeiten. Seitdem habe ich immer eine Auberine im Gefrierfach.

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