Vegan MoFo Day 6 – Grilled Cheese Sandwich | Gegrilltes Käsesandwich

IMG_4701 IMG_4706 IMG_4709

[deutsche Version]

This is a flavour explosion. Oh my god. So creamy and crispy. It is also the first time I made grilled sandwiches since going vegan and I really don´t know why I didn´t try before. Also, don´t eat too much of this. Sure I don´t need to tell you this is a special occasion food🙂

On to my daily mofo favs!

Filled Coeur de Boeuf – by cookiesandstyle
White Chocolate Pumpkin Fudge – by allysonkramer
Country Tofu Scramble with Sweet & Smokey Tempeh Strips – by chicvegan
Raw Vegan Walnut Cream Pie with Chocolate Swirl – by kblog.lunchboxbunch
Ginger Tempeh Stuffed Sweet Potatoes with Almond Butter Sauce – by connoisseurusveg

Grilled Cheese Sandwich

The products I used was what I had on hand. You can sub whatever you like… your favourite daiya cheese, or sandwich spread etc etc etc. Just personalise this any way you want.

  • gf sandwich bread (Rustico by Schär)
  • Zwiebelschmalz – a German spread traditionally made of lard, onions and spices. Of course I used a vegan version (Zwiebelschmelz – by Zwergenwiese)
  • tomato chilli spread (Brotaufstrich Paprika-Chili – bio Zentrale)
  • vegan cheese (Wilmersburger Pizzaschmelz)

rect3029Assembling couldn´t be any easier: 2 slices of bread. Spread Zwiebelschmalz on the outside, the tomato chilli spread on the inside. (if you want to be extra fancy, add in some apple slices). Cheese on one, second one on top. I then fried them in a pan, but you can use a sandwich maker if you have one. Done.

940x198_r1_header

_______________________________

Diese Sandwiches sind eine Geschmacksexplosion. Meine Güte. So cremig und knusprig. Und es ist auch das erste Mal, dass ich gegrillte Sandwiche mache, seit ich vegan bin. Ich weiß wirklich nicht, warum ich es nicht schon eher gemacht habe. Achso, und esst nicht zuviel von denen. Ich muss sicher nicht dazu sagen, dass es eher für (seltene) besondere Anlässe gedacht ist🙂

Zu den Mofo-Favoriten!

Filled Coeur de Boeuf – by cookiesandstyle
White Chocolate Pumpkin Fudge – by allysonkramer
Country Tofu Scramble with Sweet & Smokey Tempeh Strips – by chicvegan
Raw Vegan Walnut Cream Pie with Chocolate Swirl – by kblog.lunchboxbunch
Ginger Tempeh Stuffed Sweet Potatoes with Almond Butter Sauce – by connoisseurusveg

Gegrilltes Käsesandwich

Ich habe Produkte genommen, die ich da hatte. Ihr könnt nehmen, was ihr mögt… euren liebsten Daiya-Käse, oder Sandwichaufstrich etc etc etc. Passt es einfach nach eigenen Wünschen an.

  • glutenfreies Sandwichbrot (Rustico von Schär)
  • Zwiebelschmelz (Zwergenwiese)
  • Brotaufstrich Paprika-Chili (bio Zentrale)
  • veganer Käse (Wilmersburger Pizzaschmelz)

rect3029

Der Rest könnte nicht einfacher sein: 2 Scheiben Brot. Zwiebelschmalz außen, Tomatenaufstrich auf die Innenseite. (ein paar Apfelscheiben passen auch gut dazu). Käse drauf, zweite Brotscheibe drauf. Ich habe sie in der Pfanne gebraten, aber ihr könnt einen Sandwichmaker nehmen, wenn ihr einen habt. Fertig.

9 thoughts on “Vegan MoFo Day 6 – Grilled Cheese Sandwich | Gegrilltes Käsesandwich

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s