Vegan MoFo Day 2 – mushroom cheese pancakes | Pilz-Käse-Pfannkuchen

IMG_4653 IMG_4652 IMG_4650 IMG_4648

[deutsche Version]

Heyyyy there! Are you having as much fun as me? I´m just amazed at all the other participating blogs, and there´s so much new food to see. I don´t even know how to read everything that interests me, cause its just everything! In the following days I will do some kind of fav mofo link list. Stay tuned🙂

And what I´ve got for you here is another invention of mine. Savoury breakfast pancakes with vegan cheese, and a creamy and flavourful sauce with mushrooms to go with it. Are you salivating yet? Then go make them🙂

Mushroom Cheese Pancakes

  • 1/2 cup buckwheat flour
  •  1 tbsp cornstarch
  • 1 tsp baking powder
  • 3/4 cup + 2 tbsp rice milk
  • 1/4 cup vegan parmesan
  • 1/2 cup vegan shredded cheese

Sauce

  • 1 onion
  • 250g mushrooms
  • 1/3 cup tomato chilli spread (or tomato paste)
  • herbs (I used dried ramsons leaves)
  • rice milk as desired (about 1/3 cup)
  • Kala namak (black salt) to taste

To make the pancakes: literally just dump everything into a bowl and stir until combined. Adjust rice milk to preferred consistency. Then pour spoonfuls into the pan and fry them. Its that easy^^

To make the sauce, cut onion and mushrooms, and fry until lightly browned/soft. Add the rest of the ingredients and adjust to taste. Serve!🙂

940x198_r1_header

_______________________________

Hey ihr! Macht es euch auch solchen Spaß? Ich kann es gar nicht fassen, wieviele andere teilnehmende Blogs es gibt, und wieviel Essen es zu sehen gilt. Ich weiß gar nicht, wie ich alles lesen soll, was mich interessiert… denn das ist alles! In den nächsten Tagen werde ich eine MoFo Favoriten-Linkliste erstellen. Bleibt dran🙂

Und heute habe ich ein neues Rezept für euch. Herzhafte Frühstückspfannkuchen mit veganem Käse, und eine cremige und würzige Sauce mit Pilzen dazu. Läuft euch schon das Wasser im Munde zusammen? Dann macht diese Pfannkuchen🙂

Pilz-Käse-Pfannkuchen

  • 1/2 cup Buchweizenmehl
  •  1 EL Stärke
  • 1 TL Backpulver
  • 3/4 cup + 2 EL Reismilch
  • 1/4 cup veganer Parmesan
  • 1/2 cup veganer geriebener Käse

Sauce

  • 1 Zwiebel
  • 250g Pilze
  • 1/3 cup Tomaten-Chili-Aufstrich (oder Tomatenmark)
  • Kräuter (ich habe getrockneten Bärlauch genommen)
  • Reismilch (ca. 1/3 cup)
  • Kala namak (schwarzes Salz) nach Geschmack

Um die Pfannkuchen zu machen, muss man einfach nur alles in eine Schüssel geben und gut umrühren. Reismilch nach gewünschter Konsistenz anpassen. Dann portionsweise in die Pfanne geben und braten. So einfach geht das^^

Für die Sauce: Zwiebel und Pilze kleinschneiden, und anbraten, bis sie leicht gebräunt/weich sind. Dann den Rest dazu und abschmecken. Servieren!🙂

16 thoughts on “Vegan MoFo Day 2 – mushroom cheese pancakes | Pilz-Käse-Pfannkuchen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s