Irish Soda Bread | Irisches Sodabrot

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[deutsche Version]

Another day, another bread🙂 Made with rice flour, buckwheat flour and ground almonds. We liked it, and it held together well enough to make a burger out of it.

Irish Soda Breadthis recipe

  • 1 cup brown rice flour
  • 1/2 cup ground almonds
  • 1 cup buckwheat flour
  • 1 cup soy milk
  • juice of 1/2 lemon
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp baking powder
  • 2 tsp cornstarch
  • 1 tsp sea salt

Preheat oven to 200°C ( 390°F). Mix soy milk and lemon juice and let stand for a few minutes. Mix dry ingredients. Add wet. Knead until dough comes together, and form little rolls. Bake for 25 to 30 minutes.

I have to be honest, they came out drier than expected, as I didnt have xanthan gum or flaxseeds, so I had to leave them out. But it was still nice^^ for my post on flour combinations and baking tips – click HERE.

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Ein neuer Tag, ein neues Brot🙂 mit Reismehl, Buchweizenmehl und gemahlenen Mandeln. Wurde allgemein für lecker befunden, und war auch stabil genug, um einen Burger daraus zu machen.

Irisches Sodabrotdieses Rezept

  • 1 cup braunes Reismehl
  • 1/2 cup gemahlene Mandeln
  • 1 cup Buchweizenmehl
  • 1 cup Sojamilch
  • Saft 1/2 Zitrone
  • 1 TL Natron
  • 1 TL Backpulver
  • 2 TL Stärke
  • 1 TL Salz

Ofen auf 200°C ( 390°F) vorheizen. Sojamilch mit dem Zitronensaft vermischen und ein paar Minuten stehenlassen. Trockene Zutaten vermischen. Dann füge die restlichen Zutaten hinzu und knete, bis alles gut vermischt ist. Forme kleine Brötchen und backe diese für 25-30 min.

Ich muss ehrlich sagen, es war etwas trockener als erwartet, da ich weder Xanthan noch Leinsamen da hatte, also habe ich das weggelassen. Aber es war trotzdem lecker^^für meinen Post über Mehlkombinationen und Tipps zum glutenfreien Backen – HIER klicken🙂

4 thoughts on “Irish Soda Bread | Irisches Sodabrot

    1. The final recipe will be a bit more experimenting, or you can just look at the original (there is a link next to the name), and see if that helps.

  1. This bread looks great! I’m going to try it out sometime soon. I’m curious to experiment and see how to make it more moist.

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