Pomegranate Coconut Yoghurt | Granatapfel-Kokos-Yoghurt

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[deutsche Version]

Hello lovelies! Today I´ve got… well, not so much a recipe, but more like a little story for you. When I was working in Spain, near Barcelona, last year – as a cook🙂 – I couldnt wrap my head around the fact that the vegetation was just amazing. I was living in the mountains, a bit “away from civilisation”, and it was stunningly beautiful. Apart from the fact that this place had the most gorgeous sunrises and sunsets, and sky in general, there was so much growing there. Basically in the backyard. Pomegranates, Khaki fruits, olives, figs… we even found a saffron flower. Let me tell you, you haven´t lived until you have tried a pomegranate, fresh from the tree.

And even though I can barely call this pomegranate yoghurt a recipe – it was yummy. When we went into town to get vegetables from a market in Santa Coloma de Farners, I found a little health food shop. I bought some glutenfree pasta, flours, and also coconut yoghurt. And because we had such an abundance of pomegranate, I took a whole one and mixed the seeds with the yoghurt for breakfast (thinned out with some soy milk, because it was quite firm).

Of course you can use less fruit, if you want. But we had them here, fresh from the tree. Gotta love this about Spain. So many fruits and vegetables, just growing. For everyone to take. For free. They are so good. Make sure your yoghurt is not or only minimally sweetened, as the pomegranate seeds will give lots of natural sweetness.

And I promised you guys my Barcelona diary and it´s coming up in the following days! Finally! Also,  a recipe for chocolate orange brownies. Stay tuned🙂

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Hey ihr Lieben! Heute habe ich eigentlich kein Rezept, sondern eher eine kleine Geschichte für euch. Als ich letztes Jahr in Spanien als Köchin gearbeitet habe, konnte ich es einfach nicht fassen, wie hübsch die Natur dort war. Ich war in den Bergen, “weitab der Zivilisation”, und die Landschaft war so unglaublich. Mal abgesehen von den atemberaubend schönen Sonnenauf- und Untergängen, und dem Himmel generell, wuchs dort auch so viel. Sozusagen im Garten hinterm Haus. Granatäpfel, Khakifrüchte, Oliven, Feigen… wir fanden sogar eine Safranblume. Granatapfel, frisch vom Baum, ist schon was Tolles🙂

Und auch wenn ich es kaum als Rezept bezeichnen kann – dieser Kokosjoghurt mit Granatapfel war lecker. Als wir auf dem Markt in Santa Coloma de Farners waren, um Gemüse zu kaufen, habe ich da einen kleinen Bioladen gefunden. Ich kaufte mir glutenfreie Nudeln, Mehle und Kokosjoghurt. Und weil wir so eine Fülle von Granatäpfeln hatten, habe ich eine ganze Frucht genommen, und diese mit dem Joghurt zum Frühstück gegessen (verdünnt mit etwas Sojamilch, weil es etwas fest war).

Ihr könnt natürlich weniger nehmen, wenn ihr mögt. Aber wir hatten sie eben am Baum hängen. Und das habe ich an Spanien geliebt. So viel Obst und Gemüse, einfach da. Jeder kann es pflücken. Kostenlos. Und es war so lecker… der Joghurt braucht nicht oder nur wenig gesüßt werden, weil die Granatapfelsamen jede Menge natürliche Süße haben.

Und wie versprochen gibt es in den folgenden Tagen meinen Barcelona-Reisebericht! Endlich! Und auch ein Rezept für Orangen-Schoko-Brownies. Bis dahin🙂

4 thoughts on “Pomegranate Coconut Yoghurt | Granatapfel-Kokos-Yoghurt

  1. oh my gosh, that sounds so idyllic! Was it a vegan retreat you were working at? The photos immediately made my mouth water. I want to eat it!! Can’t wait for your Barcelona diary!!

    1. No, it was a Buddhist monastery (but they actually were mostly vegan). Yeah it was idyllic, I was there for two months, and I would always go back if I have the chance.

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