Sweet Corn Muffins (GF) | Süße Maismuffins (GF)

Sweet Corn Muffins Sweet Corn Muffins Sweet Corn Muffins

[deutsche Version]

These are pretty, tasty, and easy🙂 the consistency is so smooth it almost melts in your mouth. I will definitely make these again (and again).

Sweet Corn Muffins (GF) – this recipe

  • 1 cup fine cornmeal
  • 1 cup white rice flour
  • 2 tsp gluten free baking powder
  • 1 tsp baking soda
  • 3/4 cup vegan spread
  • 3/4 cup caster sugar
  • 3/4 cup rice milk
  • 2 EnerG egg replacers

Preheat your oven to 180°C (355°F) and line a muffin tray with paper liners. Sift the rice flour and mix with cornmeal, baking powder and baking soda. In a second bowl combine rice milk, vegan spread, sugar and egg replacers. Pour wet into the dry and combine, being careful not to overmix (or it will not rise). Put batter into muffin tray – you can use an ice cream scooper or a big spoon to use the same amount for each muffin. Bake for 15-20 minutes (depends on your oven).

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So hübsch, lecker, und einfach🙂 die Konsistenz ist so weich, dass es fast auf der Zunge schmilzt. Die mache ich auf jeden Fall nochmal (und nochmal).

Süße Maismuffins (GF) – nach diesem Rezept

  • 1 cup feines Maismehl
  • 1 cup weißes Reismehl
  • 2 TL Backpulver
  • 1 TL Natron
  • 3/4 cup vegane Margarine
  • 3/4 cup feiner Zucker
  • 3/4 cup Reismilch
  • 2 x Ei-Ersatz

Heize deinen Ofen auf 180°C (355°F) vor und lege Papierförmchen in ein Muffinblech. Siebe das Reismehl und vermische es mit Maismehl, Backpulver und Natron. Vermische in einer anderen Schüssel die Reismilch, Margarine, Zucker und Ei-Ersatz. Gebe die nassen zu den trockenen Zutaten und vermische alles – rühre aber nicht zuviel, sonst geht der Teig nicht auf. Gebe den Teig in die Muffinförmchen – das geht gut mit einem Eisportionierer oder einem großen Löffel. Backzeit: 15-20 Minuten (hängt vom Ofen ab).

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