Coconut Dulce de Leche (GF) | Kokosmilch-Karamellcreme (GF)

vegan Dulce de leche vegan Dulce de lechevegan Dulce de leche

[deutsche Version]

This time I made vegan Dulce de leche, popular in Latin America. I followed the recipe, only I let it simmer for about two hours, to make it really creamy. It´s great with apples. Or anything, really^^

Coconut Dulce de Lechethis recipe

  • 1-1/2 cups coconut milk fat (from 2 cans of unsweetened, full fat, coconut milk)
  • 1 cup brown sugar
  • 1 tbsp vanilla extract
  • 1 tsp sea salt

Refrigerate the coconut milk overnight, and scoop the fat from the top (do not stir). In a heavy saucepan mix it with the brown sugar, vanilla extract and salt. Boil on high heat until it starts to bubble. Lower the temperature and let simmer for 30-120 minutes (depending on the thickness you want), stirring every few minutes.

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Diesmal habe ich veganes Dulce de leche gemacht, sehr beliebt in Lateinamerika. Nach einem Rezept, ich habe es nur länger köcheln lassen (2 Stunden), um es richtig cremig zu machen. Es passt gut zu Äpfeln. Oder so ziemlich allen anderen Sachen^^

Kokosmilch-Karamellcreme – dieses Rezept

  • 1-1/2 cups Kokosfett (aus zwei Dosen Kokosmilch)
  • 1 cup brauner Zucker
  • 1 EL Vanilleextrakt
  • 1 TL Salz

Stelle die Dosen über Nacht in den Kühlschrank und schöpfe das Fett ab, ohne die Kokosmilch vorher umzurühren. Vermische die Kokoscreme und den Rest der Zutaten in einem Topf und erhitze es, bis es Blasen bildet. Stelle es auf eine niedrigere Temperatur und lass es unter gelegentlichem Rühren 30-120 Minuten köcheln (je länger es kocht, umso dickflüssiger wird es).

6 thoughts on “Coconut Dulce de Leche (GF) | Kokosmilch-Karamellcreme (GF)

      1. 🙂 I get mine from our local health food shop and to be honest, if we can get it here in Northern Tasmania where if you are a vegetarian you are a very VERY strange creature (I am vegan…I just don’t tell😉 ) it shouldn’t be too hard to find anywhere else in the world. Even Iceland is more food aware than the average Northern Tasmanian😉

  1. Der Topf steht noch auf dem Herd.. ich habe ein bisschen Sorge, dass er leer ist, bevor das Ganze ausreichend eingekocht ist. Megalecker!!!

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