Peanutbutter&Jam Cookies (GF) | Erdnussbutter-Marmelade-Kekse (GF)

Peanutbutter&Jam Cookies Peanutbutter&Jam Cookies

[deutsche Version]

These were absolutely delicious🙂 they were a big hit a work, and sooo good. Make these. You won´t be disappointed.

Peanutbutter&Jam Cookies (GF) – after this recipe

  • 1 1/2 cups teff flour (maybe some more)
  • 1/2 cup oil
  • 1 cup peanut butter
  • 1/2 cup maple syrup
  • pinch of salt
  • 1 tsp vanilla extract
  • jam (I used raspberry, strained to take the seeds out)

Pre-heat oven to 350°F (175°C). Mix the wet ingredients (oil, peanut butter, maple syrup, vanilla extract) until smooth. Add the Teff flour and salt and mix until combined. You want the dough to be soft and pliable, not sticky. That depends on the consistency of the peanut butter, so if it is too sticky, add some more Teff flour. Eat the dough line a baking sheet with parchment and use a teaspoon to make small balls of dough. Press your thumb in the middle to create an indentation and set it on the baking sheet. Put a dollop of jam in each cookie and bake for 13-15 min (baking time depends on your oven – I baked them for 10 minutes).

_______________________________

Diese Kekse waren superlecker🙂 ein großer Erfolg auf Arbeit, und sooo lecker. Mach sie. Du wirst es nicht bereuen🙂

Erdnussbutter-Marmelade-Kekse (GF) – nach diesem Rezept

  • 1 1/2 cups Teffmehl
  • 1/2 cup Öl
  • 1 cup Erdnussbutter
  • 1/2 cup Ahornsirup
  • Prise Salz
  • 1 TL Vanilleextrakt
  • Marmelade (ich habe Himbeere genommen und durch ein Sieb gestrichen, um die Samen rauszuholen)

Ofen auf 350°F (175°C) vorheizen. Vermische die nassen Zutaten (Öl, Erdnussbutter, Ahornsirup, Vanilleextrakt) in einer Schüssel. Gebe das Teffmehl und Salz hinzu und vermische alles. Der Teig soll weich und formbar sein, nicht klebrig. Das hängt von der Konsistenz der Erdnussbutter ab, wenn es zu klebrig ist, etwas mehr Teffmehl hinzufügen. Iss den Teig nehme einen Teelöffel, forme kleine Teigbällchen und lege sie auf ein mit Backpapier bedecktes Blech. Drücke mit deinem Daumen ein kleine Vertiefung in jeden Keks. Gebe einen Klecks Marmelade in jeden Keks und backe sie für 13-15 min (Backzeit hängt vom Ofen ab – ich habe sie für 10 Minuten gebacken).

One thought on “Peanutbutter&Jam Cookies (GF) | Erdnussbutter-Marmelade-Kekse (GF)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s