Polenta Pizza (GF)

Polenta Pizza Polenta Pizza Polenta Pizza Polenta Pizza Polenta Pizza

[deutsche Version]

Pizza! Peace! Love🙂 a lovely crust made of polenta, topped Pizza Bianca style without tomato, but vegan cheese and yummy vegetables. The crust is not like a normal fluffy pizza crust, because I didn´t use any rising agents. It holds together pretty well, so you can pick up pieces and eat them with your hands🙂 in the middle it´s soft, and the raised edge is slightly crunchy.

Polenta Pizza (GF) – based on this recipe

Crust

  • 100g polenta or fine cornmeal
  • 20g rice flour
  • 20g cornstarch
  • 1/2 tsp salt
  • 2 tbsp sunflower oil
  • 100ml water

Topping

  • vegan cheese, grated (I used a third of a Vegusto cheese block)
  • 2 tbsp coconut yoghurt (or any vegan yoghurt, milk, etc)
  • spices to taste (I used chilli, herbs, paprika, curry, salt, pepper)
  • water
  • sweetcorn
  • broccoli
  • paprika

Preheat your oven to 200°C (390°F). Mix the dry ingredients – polenta, rice flour, cornstarch and salt – before adding the oil and water. If it´s too dry, just add a little more water. Divide the dough in two, and form two pizza bases on nonstick baking paper (make sure it is nonstick! mine stuck a little to it after baking, but I was able to save them), forming a slightly bigger edge. This will make two small pizzas, enough for two slightly hungry or one very hungry person. Bake them plain for 10 minutes, then take them out. Reduce the heat to 150°C (300°F).

Create the topping by mixing together the grated vegan cheese, coconut yoghurt, and spices. It should be fairly runny, so if it isn´t, add some vegan milk or water. Top the pizza bases with the sauce (leave a little space around the edge, otherwise it will dry out) and diced vegetables, and bake them for another 15 minutes.

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Polenta Pizza (GF) – nach diesem Rezept

Boden

  • 100g Polenta oder Maismehl
  • 20g Reismehl
  • 20g Stärke
  • 1/2 TL Salz
  • 2 EL Sonnenblumenöl
  • 100ml Wasser

Belag

  • veganer Käse, gerieben (ich habe 1/3 eines Vegusto-Käseblocks verwendet)
  • 2 EL Kokosjoghurt (oder anderen veganen Joghurt, Milch, etc)
  • Gewürze nach Geschmack (ich habe Chili, Kräuter, Paprika, Curry, Salz, Pfeffer verwendet)
  • Wasser
  • Mais
  • Brokkoli
  • Paprika

Ofen auf 200°C (390°F) vorheizen. Vermische die trockenen Zutaten – Polenta, Reismehl, Stärke und Salz. Vermische alles mit dem Öl und Wasser, wenn der Teig zu trocken ist, einfach etwas mehr Wasser nehmen. Teile den Teig in zwei Teile und forme ihn auf Backpapier zu zwei kleinen Pizzen, mit einem dickeren Rand (meine buken etwas an, ich konnte sie aber retten. Man sollte darauf achten, dass es gutes Backpapier ist). Der Teig ist genug für zwei kleine Pizzen, für zwei leicht Hungrige, oder eine sehr hungrige Person. Backe die Böden für 10 Minuten, dann nimm sie aus dem Ofen und stelle die Hitze auf 150°C (300°F).

Mische den geriebenen veganen Käse, Kokosjoghurt und Gewürze. Es sollte relativ flüssig sein, gegebenenfalls etwas Wasser oder vegane Milch hinzufügen. Gebe die Sauce auf die Pizzen (lass dabei einen kleinen Rand frei, sonst wird es zu trocken an den Rändern) und gewürfeltes Gemüse und backe die Pizzen für 15 Minuten.

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