Lentils, Salad & Fried Green Tomatoes | Linsen, Salad & gebratene grüne Tomaten

IMG_3757 IMG_3758 IMG_3760 IMG_3762 IMG_3766 IMG_3767 IMG_3769

[deutsche Version]

This was another one of the meals I cooked while in Spain. I was working in the kitchen and really enjoyed my time. It was a simple lunch for the group: Curried vegetables, lentils, fried green tomatoes (from the garden), salad and a gorgeously creamy salad dressing. Nomnomnom. And here´s what I did:

-

Lentils
cook with two parts water until it boils. Turn down heat and let simmer until the water has evaporated. I mixed the lentils with leftover rice.

-

Mayo-Dressing – after this recipe

  •  250ml soy milk
  • 200ml sunflower oil
  • 1 tbsp lemon juice
  • 1 tbsp vinegar
  • 1 1/2 tsp salt
  • 1 pinch turmeric

Blend soy milk and 100ml oil. Add rest and blend until it turns creamy. It was supposed to turn into mayo, but stayed too liquidy, so I just added some fresh parsley and a bit more lemon juice to make it into an awesome salad dressing.

-

Curry Veggies

  • 1 green cauliflower
  • 1/2 pineapple
  • 1 celery
  • 6 onions
  • currypowder
  • turmeric
  • salt
  • pepper
  • optional: some jam (I used apricot)

Cut, stir-fry until desired softness, season to taste.

-

Fried green tomatoesthis recipe

-

Salad

  • iceberg salad
  • kohlrabi
  • red paprika
  • carrot (orange and yellow)
  • olives
  • cucumber

Wash and cut into cubes.

_______________________________

Dies war eine der Mahlzeiten, die ich in Spanien gekocht habe. Ich habe in der Küche gearbeitet und meine Zeit sehr genossen. Und es gab ein einfaches Mittagessen für die Gruppe: Curry-Gemüse, Linsen, gebratene grüne Tomaten (aus dem Garten), Salat und ein wundervoll cremiges Salatdressing. Nomnomnom. Und das war drin:

-

Linsen
Koche mit 2 Teilen Wasser bis es kocht. Schalte die Hitze herunter und lass es köcheln, bis das Wasser verkocht ist. Ich habe es mit Reis vom Vortag gemischt.

-

Mayo-Dressing – nach diesem Rezept

  •  250ml Sojamilch
  • 200ml Sonnenblumenöl
  • 1 EL Zitronensaft
  • 1 EL Essig
  • 1 1/2 TL Salz
  • 1 Msp. Kurkuma

Püriere Sojamilch und 100ml Öl. Gib den Rest hinzu und püriere, bis es cremig wird. Es sollte eigentlich zu Mayonnaise werden, blieb aber zu flüssig, also habe ich einfach noch etwas Zitronensaft und frische Petersilie hinzugefügt und es in ein tolles Salatdressing verwandelt.

-

Curry-Gemüse

  • 1 grüner Blumenkohl
  • 1/2 Ananas
  • 1 Staudensellerie
  • 6 Zwiebeln
  • Currypulver
  • Kurkuma
  • Salz
  • Pfeffer
  • optional: etwas Marmelade (ich habe Aprikose genommen)

Kleinschneiden, anbraten, nach Geschmack würzen.

-

Gebratene grüne Tomatendieses Rezept (englisch)

-

Salat

  • Eisbergsalat
  • Kohlrabi
  • rote Paprika
  • Möhre (orange und gelb)
  • Oliven
  • Gurke

Waschen und in Würfel schneiden.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s