Quince Sauce Pasta | Pasta&Quittensauce

IMG_3201

[deutsche Version]

Oh, do I love pasta. It´s become sort of a luxury, mostly because glutenfree pasta is just so expensive here. Now I eat more rice^^ this sauce was quite experimental, but it was very delicious. For you it´s more like a canvas, to conduct further experiments :) (and to show you what I´ve been making). Enjoy.

-

Quince Sauce Pasta

  • 1-2 tsp quince jelly (or other jam you like)
  • 2 tomatoes
  • chilli powder
  • white pepper
  • ground mixed pepper
  • miso, mixed with some hot water
  • salt
  • basil (a handful)
  • some olive oil
  • juice of 1 lemon

Blend. Done. You can use whatever fresh herbs you want, and adjust the sweet/savouryness to taste. How much jam or jelly you use determines how sweet the sauce will be. You could also use tomato paste instead of fresh tomato, to create a more firm, pesto-like sauce. Or throw some nuts in. The sauce I made was quite sweet, and worked together well with the very salty olives I ate it with.

Pointers:
Too sweet: more salt, or even some vinegar
Too salty: more tomatoes or jelly

Adjust the flavours to your liking. Enjoy :)

___________________________________

Oh, ich liebe Nudeln. Es ist inzwischen beinahe Luxus, weil glutenfreie Nudeln hier einfach so teuer sind. Ich esse jetzt öfter Reis^^ diese Sauce war ziemlich experimentell, aber sehr lecker. Für euch ist es eher eine Grundlage, auf der ihr Experimente veranstalten könnt :) (und um mal wieder zu zeigen, was ich so koche). Viel Spaß.

-

Pasta mit Quittensauce

  • 1-2 TL Quittenmarmelade (oder andere Marmelade)
  • 2 Tomaten
  • Chilipulver
  • weißer Pfeffer
  • gemischter Pfeffer
  • Miso, mit etwas heißem Wasser verrührt
  • Salz
  • Basilikum (eine Handvoll)
  • etwas Olivenöl
  • Saft einer Zitrone

Pürieren. Fertig. Es können auch andere frische Kräuter verwendet werden, und die Süße/Herzhaftigkeit kann nach Geschmack angepasst werden. Süße hängt von der Menge der Marmelade ab. Statt der Tomaten ginge auch Tomatenmark, um eine festere, pesto-artige Sauce zu machen. Oder ihr gebt noch ein paar Nüsse hinzu. Meine Sauce war relativ süß, aber passte gut zu den sehr salzigen Oliven, mit denen ich sie gegessen habe.

Tipps:
Zu süß: mehr Salz, oder vielleicht etwas Essig
Zu salzig: etwas mehr Marmelade oder Tomaten

Geschmack nach persönlichen Vorlieben anpassen. Guten Appetit :)

About these ads

2 thoughts on “Quince Sauce Pasta | Pasta&Quittensauce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s