Yoghurt, Jam & Cornflake Dessert | Joghurt-Marmeladen-Cornflakes-Dessert

IMG_3439

IMG_3440

IMG_3443

Klick hier für die deutsche Version

Hello lovelies! Lately I was wondering what kinds of things you would like to see here. What I do is recipes, with the occasional tip for baking or things I find out, and very rarely product or travel reviews. What is your favourite on my page? Also I´m open to requests :)

Today I´ve got a simple layer dessert with homemade green tomato jam. And since this was a breakfast while I was in Spain, this is the actual name for this recipe: yogur de soja con limón y mermelada de tomates verdes… or something like that :)

-

Lemon Yoghurt, Green Tomato Jam & Cornflake Layer Dessert

  • 1 small pack soy yoghurt
  • juice of 1/2 lemon
  • cornflakes
  • green tomato jam

Mix the yoghurt with the lemon juice. You can use any yoghurt you want, coconut based, almond, rice, soy, or nut creams, or custard… lots of options :) make sure that the yoghurt is not sweetened, because the jam is quite sweet. But again, you can use any jam you like, and adjust the sweetness to your liking. Use a glass to layer the ingredients: yoghurt, jam, cornflakes and repeat. Another word of advice: since you mix cornflakes with something liquidy, prepare it just before it is eaten. It cannot be made in advance, because the cornflakes will get soggy.

_________________________

Hallo ihr Lieben! In den letzten Tagen habe ich darüber nachgedacht, was ihr hier für Dinge sehen möchtet. Ich mache Rezepte, hin und wieder ein Tipp zum Backen oder was ich so herausfinde… und sehr selten mal Produktvorstellungen oder Reiseberichte. Was habt ihr hier am liebsten? Ich nehme auch Wünsche entgegen :)

Heute gibt es ein simples Schichtdessert für euch. Ich habe dafür selbstgemachte grüne Tomatenmarmelade genommen^^ und weil es das in Spanien zum Frühstück gab, hier der eigentliche Name dieses Rezepts: yogur de soja con limón y mermelada de tomates verdes… oder so ähnlich :)

-

Schichtdessert mit Zitronenjoghurt, grüner Tomatenmarmelade und Cornflakes

  • 1 kleine Pkg. Sojajoghurt
  • Saft einer halben Zitrone
  • Cornflakes
  • grüne Tomatenmarmelade

Vermische den Joghurt mit dem Zitronensaft. Ihr könnt jeden Joghurt nehmen, den ihr wollt: auf Basis von Kokos, Mandeln, Reis, Soja… anderen Nüssen oder Pudding… es gibt viele Optionen :) der Joghurt sollte ungesüßt sein, denn die Marmelade ist recht süß. Aber ihr könnt auch andere Marmelade nehmen, und die Süße nach Bedarf anpassen. Schichte die Zutaten in ein Glas: Joghurt, Marmelade, Cornflakes und wiederholen. Nur ein Tipp: da die Cornflakes mit Flüssigkeit in Berührung kommen, erst zubereiten, wenn es sofort gegessen wird. Es kann nicht im Voraus gemacht werden, da die Cornflakes sonst matschig werden.

About these ads

2 thoughts on “Yoghurt, Jam & Cornflake Dessert | Joghurt-Marmeladen-Cornflakes-Dessert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s