Vegan MoFo Day 27 – Peach Caramel Nut Dessert (GF) | Pfirsich-Karamell-Nuss-Dessert (GF)

400x84_r2

IMG_3100

IMG_3102

IMG_3103

IMG_3107

IMG_3115

IMG_3119

Klick hier für die deutsche Version

This was incredibly sweet. Almost too sweet for me (and that says something), but oh so good.  Peaches and apples, diced, topped with roasted seeds and drenched in caramel sauce. It was a lot, so be sure to share. This was my second experiment of “I want something caramelly”, and I liked it just as much as the last one. Again, favourite MoFo recipes, then my creation^^

Savoury

Breton Buckwheat PancakesParis Vegan
Papas Rellenasjustthefood
Veggie Calzoneveg-am
Vietnamesischer Glasnudelsalatohwieyummi

Sweet

Blueberry Cinnamon Muffinsmichellesheawalker
Glazed Caramel Apple Sponge Cakecookeasyvegan
Granola Bar Cupcakesdiylettante
Quick Spice Cakeveggiebentolove
Orange & Cardamon Cheesecakea vegan obsession
Raw Chocolate Blueberry Hazelnut Cupswhoollyvegan

Peach&Apple Caramel Nut Dessert (GF)

  • 1/4 cup buckwheat groats
  • 1/4 cup pumpkin seeds
  • 1/4 cup linseeds
  • 1/3 cup sugar
  • bit of rice milk
  • 2 tbsp margarine (or coconut oil)
  • 1 apple
  • 1 peach
  • cinnamon

Roast seeds. Melt sugar in a pot, without stirring, just sometimes gently shaking the pot. When the sugar starts browning, take off the heat, add some rice milk (the less you add, the more creamy/firm the sauce will be), and the margarine. You don´t have to use all of the sauce for this recipe, you could also put it on cupcakes, bread, pancakes… whatever you like :) . Dice the peach and apple, and mix with some cinnamon. Assemble.  This really makes a lot, so either share, or keep it in the fridge.

______________________________________________

Dieses Dessert war sehr süß. Fast zu süß für mich (und das will was heißen), aber so lecker. Pfirsich- und Apfelstückchen, mit gerösteten Samen und übergossen mit Karamellsauce. Es war recht viel, kann man also für mehrere Leute machen. Dies war mein zweites “ich möchte was Karamelliges” Experiment, und mir gefiel es genauso gut wie das vorige. Und wieder, liebste MoFo-Rezepte (bis auf den Glasnudelsalat Posts in englisch), dann meine Kreation^^

Herzhaft

Breton Buckwheat PancakesParis Vegan
Papas Rellenasjustthefood
Veggie Calzoneveg-am
Vietnamesischer GlasnudelsalatohwieyummiSüß

Blueberry Cinnamon Muffinsmichellesheawalker
Glazed Caramel Apple Sponge Cakecookeasyvegan
Granola Bar Cupcakesdiylettante
Quick Spice Cakeveggiebentolove
Orange & Cardamon Cheesecakea vegan obsession
Raw Chocolate Blueberry Hazelnut Cupswhoollyvegan

Pfirsich-Apfel-Karamell-Nuss-Dessert (GF)

  • 1/4 cup Buchweizenkerne
  • 1/4 cup Kürbiskerne
  • 1/4 cup Leinsamen
  • 1/3 cup Zucker
  • etwas Reismilch
  • 2 EL Margarine (oder Kokosöl)
  • 1 Apfel
  • 1 Pfirsich
  • Zimt

Röste die Samen in einer Pfanne. Gib den Zucker in einen Topf und erhitze ohne umzurühren (manchmal kannst du den Topf leicht schwenken). Wenn es etwas dunkler geworden ist, nimm den Topf vom Herd, füge etwas Reismilch hinzu (wieviel, hängt davon ab, wie dickflüssig die Sauce sein soll) und Margarine. Da es recht viel Sauce ist, muss nicht alles für dieses Rezept verwendet werden. Es passt gut zu Brot, Cupcakes, Eierkuchen… was ihr mögt :) . Schneide den Pfirsich und Apfel in kleine Stücke, und vermische mit etwas Zimt. Arrangiere alles. Das ist wirklich viel, also teile es mit Freunden, oder bewahre es im Kühlschrank auf.

6 thoughts on “Vegan MoFo Day 27 – Peach Caramel Nut Dessert (GF) | Pfirsich-Karamell-Nuss-Dessert (GF)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s