Vegan MoFo Day 11 – Banana almond fritters (GF) | Bananen-Mandel-Bratlinge (GF)

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Another breakfast item today. I´m quite happy that so far I have managed to stick to my promise of posting every day :) Having tons of fun in the vegan MoFo, discovering new blogs and reading the lovely posts… anyhow, on to the recipe. After the huge post of yesterday, today it´s gonna be short and sweet… literally :)

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Banana fritters (GF)

  • 1 banana
  • 1/3 cup rice flour
  • 1/3 cup ground almonds
  • 1/3 cup cornstarch
  • 1 tsp baking powder
  • cinnamon to taste
  • pinch of salt
  • 2/3 cup water (or adjust to make pancake consistency)

Heat up some oil in a pan. Finely mash the banana with a fork (or use a blender). Mix everything except the water together. Gradually add water until desired consistency. Pour one ladle of batter into the pan. Fry until the top is dry, then carefully flip and brown the other side. Done. (and top with maple syrup :) )

(As you can see I used the 1:2 ratio of flours that I explained in yesterdays post. In this case it´s 1/3 heavy, 1/3 medium and 1/3 light.)

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Mal wieder ein Frühstücksrezept. Ich bin ganz zufrieden, dass ich es bis jetzt geschafft habe, jeden Tag zu posten :) vegan MoFo macht so viel Spaß, und ich entdecke neue Blogs und lese die interessanten Beiträge… und jetzt zum Rezept. Nach dem langen Post, den ich gestern geschrieben habe, wird es heute kurz und bündig.

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Bananen-Mandel-Bratlinge (GF)

  • 1 Banane
  • 1/3 cup Reismehl
  • 1/3 cup geriebene Mandeln
  • 1/3 cup Stärke
  • 1 TL Backpulver
  • Zimt nach Geschmack
  • Prise Salz
  • 2/3 cup Wasser (mehr oder weniger, um Eierkuchen-Konsistenz zu erreichen)

Erhitze etwas Öl in einer Pfanne. Zerdrücke die Banane mit einer Gabel (oder nehme einen Mixer). Vermische alle Zutaten außer Wasser. Füge in kleinen Mengen Wasser hinzu, bis es die gewünschte Konsistenz erreicht. Gieße eine Kelle Teig in die Pfanne und brate es, bis die Oberfläche trocken aussieht. Drehe den Pfannkuchen vorsichtig um, um die andere Seite zu bräunen. Fertig. (und mit Ahornsirup essen :) )

(and top with maple syrup. I mean, you don´t have to. But that what needs to be done. Always.)

(Wie ihr sehen könnt, habe ich das 1:2 Verhältnis von Mehlen genommen, welches ich in meinem gestrigen Post erklärt habe. In diesem Fall ist es 1/3 schwer, 1/3 medium und 1/3 leicht)

5 thoughts on “Vegan MoFo Day 11 – Banana almond fritters (GF) | Bananen-Mandel-Bratlinge (GF)

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